Премини към основното съдържание

В Пловдив бе открит новият офис на Службата по геодезия, картография и кадастър

Събитието се състоя на 13.02.2018 г. като част от активна кампания на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) за повишаване ефективността на административното обслужване на гражданите и бизнеса. Една от приоритетните задачи е обновяването на приемните за потребителите и условията на работа за служителите на Агенцията и регионалните й служби.

Службата по геодезия, картография и кадастър-Пловдив вече се помещава на нов адрес – площад „Съединение“3 и има удобна нова приемна за гражданите на Пловдив и областта. На откриването присъстваха Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, инж. Валентин Йовев, заместник-министър на МРРБ, инж. Михаил Киров – Изпълнителен директор на АГКК, Георги Стаменов – кмет на район централен, Чавдар Грошев, представител на Апелативна окръжна районна прокуратура-Пловдив, кметът на община Кричим Атанас Калчев. Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай извърши Водосвет.

СГКК-Пловдив е една от 28-те регионални служби на АГКК и обслужва с кадастрална информация и услуги втората по големина област в България. Област Пловдив има е 33,41%.%, покритие в кадастралната карта, в това число пълно покритие на град Пловдив.  Към момента се създават КККР на урбанизирани територии за 2281 ха.

slogan bg